Operationssjuksköterska till Lund

Välkommen till operationsavdelningen i Lund.
Operationsavdelningen ingår i verksamhetsområde kvinnosjukvård.

Verksamhetsområde kvinnosjukvård i Lund

Verksamhetsområde (VO) kvinnosjukvård har cirka 650 anställda och består av både gynekologisk och obstetrisk verksamhet. Verksamhet bedrivs både i Malmö och i Lund. Som universitetssjukhus har vi även uppdrag inom utveckling och utbildning och inom verksamhetsområdet bedrivs framgångsrik forskning.

Till oss kommer gravida patienter som inte kan behandlas på den egna mödravårdscentralen. Det rör sig exempelvis om de som har en komplicerad sjukdom, de som utvecklar en sjukdom eller får besvär under graviditeten och de som är gravida med ett sjukt barn. Vi tar även hand om patienter inför och vid förlossning. Vi har stor erfarenhet och kunskap att ta hand om alla typer av förlossningar, även de mer komplicerade. Just nu föds cirka 9 000 barn per år på vår förlossningsavdelning, men antalet ökar stadigt. Därtill behandlar vi olika gynekologiska sjukdomar. Inom VO kvinnosjukvård finns stor kunskap inom området och bland annat mycket avancerad cancerkirurgi. Vi ingår i nätverket Bäckenbottencentrum där vi utreder och behandlar inkontinens, framfall och förlossningsskador.

VO kvinnosjukvårds operationsavdelning i Lund utför gynekologiska och obstetriska operationer, både elektiva och akuta. Vi är centrum för gynekologisk tumörkirurgi i södra sjukvårdsregionen och använder oss av robotkirurgi. Vi bedriver även akutverksamhet dygnet runt. I dagsläget är vi 28 anställda på avdelningen.

Funderar du på att flytta till Lund?

Lund är den anrika, gemytliga småstaden med de stora kunskaperna. Med närheten till Malmö och Öresund har du alla möjligheter att nå hav och puls runt knuten.

Vacker natur

I Lunds kommun finns flera parker, stora grönområden och inte mindre än 28 naturreservat. Med sina slätter i väster och Romeleåsens skogar i öster ger också området en stor variationsrikedom med många smultronställen.

Kring staden  finns några fina områden som tex Höje ås dalgång i söder, Rinnebäcksravinen i väster, Nöbbelövs mosse och Sankt Hans backar i norr som man inte bör missa. De tre mest populära parkerna i Lund är Stadsparken, Lundagård och Botaniska trädgården. Botaniska trädgården är en prunkande oas med anor ifrån 1600-talet som erbjuder cirka 7000 arter på en yta av 8 hektar. I parken finns även ett växthus som har öppet för allmänheten och kan erbjuda spännande exotiska växtmiljöer. Välkommen att ta med picknic korgen och slå er ned i de härliga miljöerna.

Bo i Lund

Som i många andra städer runt om i landet är det ofta kötid till hyreslägenheter. Detta gäller även Lund.
Har du i stället möjlighet att köpa din bostad rekommenderar vi att du tar en titt på Hemnet.

Läs mer om bostäder i Lund på kommunens hemsida

Lediga jobb

Just nu söker vi operationssjuksköterskor

Källa:
Region Skåne
VisitLund